Vogels in de schouw: wat te doen?

vogels in de schouw bestrijden

Hoor jij geritsel en gefluit in de schouw? Dan heb je vast en zeker vogels op bezoek in de schouw. En dat is geen puur toeval: vogels nestelen zich graag in de schouw om droog te blijven en in alle rust hun nestje te bouwen. Helaas is dit niet zo goed nieuws voor jou kunnen ze zorgen voor veel overlast. Wat zijn de gevolgen van vogels in de schouw wat kan je ertegen doen? 

Vogels in de schouw: gevolgen 

Wanneer vogels verblijven in de schouw, onder je dakpannen of in de dakgoot, kunnen zij de isolatie en het dakbeschot beschadigen, wat bovendien kan leiden tot schimmelvorming. Doe je helemaal niets? Dan breiden de vogels het nest nog meer uit en wordt het nog moeilijker om te bestrijden of te verjagen.

Ook kunnen de uitwerpselen van de beestjes zorgen voor nog meer schimmel, jouw dakbeschot kan gaan rotten en de vogels kunnen schadelijke insecten meebrengen naar uw broeiplaats. De diertjes kunnen ook voor lekkage zorgen en door de bacteriën uit hun vogelnestjes zorgen voor stankoverlast.

Verder kan het ook lang nadat de vogels vertrokken zijn nog miserie opleveren, wanneer de schouw nog in gebruik is, bestaat er zelfs brandgevaar door die oude nesten die zijn achtergebleven.

Allemaal zeer onprettig! Maar gelukkig kan je hier iets aan doen. 

Vogelnesten: hoe voorkomen? 

Iedereen kent het gezegde wel: voorkomen is beter dan genezen. En ook in dit geval is dat zo. Hoe zorg je dat de vogels zich niet nestelen onder je dak? Wel, door jouw dak zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor de vogels zelf.

Via vogelwering kunnen de dieren geen aangename en comfortabele plek meer maken van je dakgoot en zullen ze elders hun nestje gaan bouwen. Dit kan via scherpe pinnen, maar er bestaan vandaag de dag ook veel diervriendelijke opties. Wil je graag investeren in zo’n vogelwering? De experts van Nulli kunnen je hier perfect mee verder helpen! 

Duiven- en vogelpinnen 

Pinnen kunnen geplaatst worden op dakranden, schoorstenen, platte daken, vensterbanken etc. Dit is de meest natuurlijke manier van vogelwering en is vooral geschikt voor duiven en meeuwen! De duivenpinnen hebben gelukkig een stomp uiteinde zodat de vogels zich niet verwonden wanneer ze op je dakrand of vensterbank proberen te zitten. Vogels kunnen dankzij de pinnen niet meer rustig landen of zitten en gaan om die reden ergens anders naartoe.

vogelwering

Vogelnetten 

Netten zijn geschikt voor alle soort vogels en kunnen haast ‘onzichtbaar’ geplaatst worden. Deze vogelnetten worden geplaatst om plekken waar vogels graag hun nestje bouwen. Meestal zijn dit beschutte plaatsen zoals balkons, overkappingen en afdaken. 

Hebben de vogels al een plekje gevonden? Dan kunnen de experts van Nulli je helpen!

 

vogelnet plaatsen

Last van vogels in de schouw of onder je dak? Nulli ter hulp! 

Denk je last te hebben van vogels en weet je niet precies wat je hieraan kan doen? De experts van Nulli komen graag bij je langs om de situatie te inspecteren en de beste oplossing uit te kiezen. Nulli zorgt voor een effectieve vogelwering, zodat de vogels zich niet terug in je dakgoot nestelen. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!