Volg ons:

Huiszwambestrijding

Home Huiszwambestrijding
Vraag uw
gratis diagnose
Contacteer ons voor een vrijblijvende gratis analyse.
Bel 0800 360 70

Wat is huiszwam en hoe verloopt huiszwambestrijding?

huiszwambestrijding

Huiszwam is eenvoudig gezegd een geavanceerde vorm van schimmel. Huiszwammen zijn groter dan schimmel en gemakkelijk te herkennen. Je herkent huiszwam duidelijk aan het vruchtlichaam dat een soort van roodbruine kleur heeft en een ronde of ovale vorm.

Onder het zichtbare vruchtlichaam zitten dan de witte schimmeldraden op het oppervlak. Dat zijn fijne witte plekken of vlokken die je vaak minder goed of soms helemaal niet ziet, omdat ze in het bouwmateriaal genesteld zitten.

Dat brengt schade toe aan je materialen, dat is meteen de belangrijkste reden voor huiszwambestrijding.

Hoe ontstaat huiszwam?

Huiszwammen en schimmels in huis kennen eigenlijk dezelfde oorzaken. Alleen is de toestand in het geval van huiszwammen al een pak ernstiger geworden.

Huiszwammen duiken het vaakst op in oudere huizen of huizen die voor lange tijd leeg hebben gestaan. Er komt zelden iemand binnen, dus is er over het algemeen ook niet voldoende ventilatie en een te hoge luchtvochtigheid.

Verder komt het in kelders ook vaak tot kelderzwammen. Vaak wordt een kelder ook niet zo vaak betreden en is er al geruime tijd onopgemerkt een vochtprobleem aanwezig zoals opstijgend vocht of doorslaand vocht. Zo worden dan vroeg of laat de zwammen aangetroffen.

Huiszwammen zijn schadelijk voor de bouwmaterialen en voor de gezondheid, dus als u ze opmerkt, kan u best snel tot actie over gaan.

Hoe bestrijden wij huiszwam?

Huiszwambestrijding gaat verder dan louter het verwijderen van de zwammen zelf. Om huiszwammen echt te bestrijden is het nodig om het achterliggende vochtprobleem te achterhalen en te verhelpen.

Zo voorkomen we dat er later nieuwe schimmels of zwammen kunnen komen. Afhankelijk van het precieze probleem hebben we een passende oplossing in huis die kan gaan van muurinjectie tot kelderdichting of bijkomende ventilatie.

Wat is de kostprijs van huiszwambestrijding?

Omdat de oorzaak van de huiszwam pas achterhaald kan worden bij een plaatsbezoek en een grondige inspectie is het moeilijk omvzomaar een prijs te plakken op huiszwam bestrijden.

Daarom bieden we u altijd eerst een gratis analyse aan zodat we daarna een correcte kostenraming kunnen geven.

Een muur injecteren en al dan niet het pleisterwerk deels of volledig laten herdoen heeft een totaal ander prijskaartje dan werken aan een betere ventilatie of een kelderdichting voorzien. Verder hangt het ook af van hoe groot het aangetaste oppervlak is.

Afrekenen met houtworm, schimmels of huiszwam?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij verdelgen met garantie !