Wat kan je doen tegen duiven?

duivenpinnen plaatsen

Een duif wordt misschien vaak gezien als het het teken van de liefde, of ja, die witte dan toch. Maar toch zorgen deze vogels bij velen voor overlast zowel in de stad als op het platteland. Een duivennest wil je bovendien absoluut niet in je tuin of op je dak: het zorgt voor verstoppingen, vervuiling en geluidsoverlast. Hoe zorg je er dan voor dat duiven je woning of tuin niet zien als ideale broedplek en wat moet je doen als je er toch last van hebt?

Duiven in de tuin: oplossingen

Het is zover: duiven hebben een deel van je tuin volledig ingepalmd en komen regelmatig je tuin opzoeken om te rusten of te broeden. Wat kan je ertegen doen? Enkele tips:Laat geen etensresten achter in je tuin. Je wilt misschien graag de vogeltjes je broodkuimels geven, maar dit trekt natuurlijk ook veel duiven aan. Als je er last van hebt, kan je dit beter even niet meer doen. 

Maak van je tuin een “plukplaats”. Als roofvogels een duif vangen, blijven er meestal wat veren liggen op diezelfde plaats. Met nepveren kan je zo’n “plukplaats” nabootsen en op die manier de duiven verjagen.

Gebruik een fluitlint: dit is een lint dat, als je het heel strak spant, het een geluid maakt waar de duiven schrik van hebben. 

Laat duivenwering plaatsen. Voorkomen is beter dan genezen! Een vogelwering kan je het beste door een specialist laten plaatsen. De experts bij Nulli helpen je graag verder op weg! 

Duiven op het balkon: oplossingen

Ook op je balkon of op de dakrand kunnen duiven de ideale rust- of broedplek vinden. Hoe zorg je ervoor dat dit geen aantrekkelijke plek wordt voor de vogels? 

  • Ook hier zet je beter even geen eten zoals kruimels of vogelvoer. Duiven smullen er ook graag van en komen daarvoor zeker terug.
  • Plaats een nephavik op je balkon, dit dient als een soort “vogelverschrikker” om de duiven af te schrikken. Het is wel aangeraden om deze af en toe te verplaatsen, anders raken de duiven aan deze nephavik gewend. 
  • Als je iets plaats dat licht reflecteert, kan je door de terugkaatsing de duiven hun zicht belemmeren. Het ophangen van enkele CD’s aan een touwtje of enkele stukjes aluminiumfolie zouden goed werken. 
  • Ook op het balkon kan je duivenwering laten plaatsen door professionals. Nulli kan je hier perfect van dienst voor zijn. 

Duivenwering: de mogelijkheden 

Duivenpinnen 

Op je dakranden, balkon of dakvensters kan je botte pinnen laten plaatsen, waardoor de duiven niet meer op die plekken kunnen landen. 

Duivennetten 

Ook vogelnetten kunnen perfect dienen om duiven weg te jagen van bepaalde plekken: je kan deze plaatsen onder goten, afdaken en zelfs moestuinen. Natuurlijk is zo’n duivennet helaas niet zo’n mooi zicht. Dit kan je ook best laten plaatsen door een professionele partner zoals Nulli. 

Duivendraad  

Er bestaan twee soorten draad die je hiervoor kan gebruiken: schrikdaad en spandraad. Bij spandraad kunnen de duiven niet landen op het balkon of het dak en is dit dus geen ideale rustplek voor de vogels. Bij een schrikdraad krijgen de beestjes een kleine schok. 

Duivenlaser 

Er kan ook een speciale laser worden geplaatst om de duiven weg te jagen. Dit is een prijzige aanpak en mag helaas enkel bij bedrijven op industrieterreinen geplaatst worden. De stralen kunnen mensen en dieren namelijk verblinden. Dit kan eveneens enkel door een professionele bestrijder geplaatst worden. Wil je graag meer weten? Contacteer Nulli voor vrijblijvend advies.

Nulli maakt jouw tuin/dak duivenvrij

Heb je last van duiven of wil je graag voorkomen dat duiven je tuin, balkon of dak komen opzoeken? De experts van Nulli komen graag bij jouw thuis kijken en de mogelijkheden samen met jou overlopen. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.