Vogelnet plaatsen? informatie en prijs

vogelnet plaatsen

Heeft u een balkon, dakterras of tuin en heeft u vaak last van vogels? Wij weten als geen ander hoe vervelend dit kan zijn. Zowel in de stad als daarbuiten zorgen vogels voor veel overlast, zowel qua geluidshinder als vanwege de vele uitwerpselen. Dit is niet alleen onprettig, maar kan zelfs gevaarlijk zijn als u bijvoorbeeld kleine kinderen hebt. De uitwerpselen van vogels kunnen namelijk allerlei ziekten overdragen, zo ook aan uw huisdieren.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel veel diervriendelijke methoden voor vogelwering. Eén van die methoden betreft een vogelnet plaatsen. Vogelnetten blijven vooral in stedelijke gebieden een geweldige optie om vogels te weren, omdat een vogelnet geen enkele ongewenste gast nog toelaat. In dit artikel bieden wij u meer informatie over deze methode.

Een vogelnet is effectief maar ook diervriendelijk

Een vogelnet is een heel simpel hulpmiddel: het betreft enkel een net dat wordt gespannen, zodat de vogels niet meer op de normale landingslocatie terecht kunnen. Een vogelnet werkt tegen alle soorten vogels, doordat u zelf vrij bent in het kiezen van de maat. Indien u bijvoorbeeld alleen grote vogels wilt weren zoals kauwen, meeuwen of duiven, dan volstaat u met een net met een ruime maaswijdte. 

Een net met een grotere maaswijdte is minder goed zichtbaar dan een net met een kleine maaswijdte, maar blijft net zo effectief. U kunt dan alsnog genieten van kleine vogeltjes zoals de mus en de koolmees, terwijl de grotere vogels hun heil elders zullen moeten zoeken. Zo heeft u geen last meer van geluidsoverlast en de enorme hoeveelheden vogelpoep zullen ook wegblijven.

Hoe wordt een vogelnet geplaatst en waar?

U kunt een vogelnet praktisch overal plaatsen, zoals op een balkon, bij een garage, een pergola en natuurlijk ook in delen van de tuin. Indien u een moestuin heeft, dan kunt u deze ook afschermen voor vogels. Men denkt vaak dat een vogelnet overdreven zichtbaar is, maar niets is minder waar. De huidige vogelnetten worden van een heel fijn materiaal gemaakt, dat tevens in een brede verscheidenheid aan kleuren verkrijgbaar is. Hierdoor kunnen wij elk vogelnet zo goed als onzichtbaar voor u plaatsen.

De aanwezigheid van het net zal derhalve totaal geen invloed hebben op de uitstraling van uw pand. Daarnaast kunnen vogelnetten verticaal, horizontaal en zelfs diagonaal worden gespannen. Het plaatsen van een vogelnet betreft wel specialistisch werk. Wordt dit niet goed uitgevoerd? Dan kunnen vogels vaak via hele kleine openingen en kieren alsnog binnensluipen. Wij kunnen met een professioneel team op elke denkbare plek een vogelnet bij u plaatsen, dus ook op hoge of moeilijk bereikbare plekken.

Wat kost een vogelnet plaatsen?

De prijs voor een vogelnet hangt vooral af van hoe goed uw dak bereikbaar is en hoeveel oppervlakte aan vogelnetten er nodig is. Hier vindt u alvast de richtprijzen voor vogelnetten en duivenpinnen (regelmatig worden die gecombineerd geplaatst). Let op: de exacte prijzen kunnen hiervan afwijken.

Soort vogelwering Prijs
Duivenpinnen plaatsen 7 à 20 EUR per lopende meter
Vogelnetten plaatsen 19 à 32 EUR per vierkante meter

Het beste laat u de klus over aan een expert

Indien u gaat voor totale vogelwering, dan staan wij altijd voor u klaar. Wij beoordelen eerst samen met u, welk formaat net wij het beste kunnen gebruiken.

Daarna installeren wij het vogelnet bij u op locatie. Wij zorgen ervoor dat het vogelnet correct wordt bevestigd en gespannen, zodat vogels niet meer op uw terrein kunnen komen. Contacteer ons zeker eens voor een vrijblijvende persoonlijke offerte.

Vogels afweren met een vogelnet?
Vraag uw gratis offerte aan, wij lossen het probleem op met garantie !