Meeuwen verjagen: methodes en prijzen

In België kunt u al gauw last krijgen van meeuwen rondom uw woning, vooral als u dicht langs de kustlijn woont. Het kan soms knap lastig zijn om van de overlast van meeuwen af te geraken. Meeuwen maken aardig was lawaai, daarnaast kan meeuwenpoep hele wijken bevuilen. Indien u graag op verantwoorde en diervriendelijke wijze van de meeuwenoverlast af wilt zijn, dan geven wij u in dit artikel enkele tips die reeds een effectieve werking bewezen hebben.

Manieren om meeuwen te verjagen

Meeuwen kunnen soms in zeer grote groepen aanwezig zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om de meeuwen te verjagen. Niettemin kunt u hierdoor zo’n last hebben van herrie en vuil op uw woning, dat u hier uiteraard wel iets aan wilt doen. Indien u een appartement heeft met een balkon, dan kan een vogelnet vaak al zeer goede resultaten bieden. Vogelnetten zijn tegenwoordig praktisch onzichtbaar, waardoor u er zelf verder weinig hinder van zult hebben. Onderstaande methoden kunt u ook uitproberen, bijvoorbeeld als u ook een tuin heeft.

vogelnet plaatsen

Meeuwenpinnen om meeuwen te verjagen

Een andere manier om van het overlast van vogels af te zijn, betreft het plaatsen van speciale pinnen. Dit voorkomt dat vogels zoals meeuwen op balustrades en hekken kunnen zitten. U kunt meeuwenpinnen ook in combinatie met een vogelnet gebruiken voor maximaal resultaat. Pinnen voorkomen ook dat andere vogels plaatsnemen in uw buitenruimte, zoals duiven en kraaien.

vogelwering

Ultrasoon geluid om meeuwen af te schrikken

Meeuwen zijn van nature angstig voor grotere roofvogels. Deze kennis wordt tegenwoordig ingezet door middel van vogelverjaging op basis van ultrasoon geluid. Deze methode is voorm ensen niet hoorbaar, maar vogels zullen al vrij rap verder vliegen omdat ze het idee hebben dat er een roofvogel in de buurt is. Ultrasoon geluid kan ook heel hoog zijn; in dat geval is het geluid buitengewoon vervelend voor de meeuwen en zullen ze ook elders een plekje zoeken om te vertoeven.

De ouderwetse methode: vogelverschrikkers

Heeft u een relatief grote buitenruimte? Dan kunt u nog opteren voor de traditionele methode: vogelverschrikkers. Dit is trouwens allang niet meer niet een pop van stro zoals u wel eens in films kunt zien, maar eerder nagemaakte roofvogels waar meeuwen bang voor zijn. Ook ballonnen kunnen goed werken, of andere plastic varianten die meeuwen doen denken aan een roofvogel.

Optische manieren om meeuwen te verjagen

Als laatste kunnen we nog optische meeuwenverjagers noemen. Deze werken veelal op basis van lichtflitsen of reflectie van de zon. Ook kunt u gaan voor mechanische verjagers die lichtflitsen produceren. De meeuwen raken zodoende verblind en zullen hun heil op een andere plek gaan zoeken. In geen van bovenstaande gevallen worden meeuwen pijn aangedaan, waardoor u met een gerust hart gebruik kunt maken van deze mogelijkheden.

Nulli helpt u bij meeuwenoverlast

Heeft u last van vogels rondom uw woning of bedrijfspand? Neem dan zeker eens contact met ons op om de verschillende oplossingen door te nemen. Samen met u bekijken wij welke methoden het beste bij u pand passen en implementeren deze. Ook wanneer u vragen heeft kunt u ons altijd bellen voor vrijblijvend advies.

Vogelwering nodig?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij lossen het probleem op met garantie !