Volg ons:

Vogelwering

Home Vogelwering
Vraag uw
gratis diagnose
Contacteer ons voor een vrijblijvende gratis analyse.
Bel 0800 360 70

Wat is vogelwering?

vogelwering

Vogels zorgen vaak voor heel wat overlast wanneer ze zich op daken gaan nestelen. Denk maar aan schade door uitwerpselen, verstopte goten door veren en takken van nesten en dergelijke meer.

Sommige vogels zijn ook ziekteverspreiders, wat dan weer gevaarlijk is voor de gezondheid en de hygiëne in gebouwen. Zeker als de vogels ook door buren gevoederd worden, kan dit een erg vervelende situatie worden: zij hebben een perfecte broedplaats gevonden, maar u en uw woning leiden eronder.

 

Heeft u last van vogels? Dan doet u er goed aan om uw gebouw ertegen te beschermen. Wij plaatsen daarom vogelwering op maat om u zo snel mogelijk van de overlast af te helpen. Ook voor bedrijven kan u onze diensten inschakelen.

Welke soorten vogelwering kunnen wij plaatsen?

Of het nu gaat om duiven, kauwen, meeuwen, zwaluwen, uilen of andere vogels, wij hebben diverse oplossingen om de overlast van bepaalde soorten vogels tegen te gaan. Onze vogelwering is absoluut niet schadelijk voor de vogels en is diervriendelijk. 

 

Vogelbestrijding is namelijk verboden of dieronvriendelijk: daarom trekken wij volop de kaart van vogelwering. Zo blijven de vogels weg, maar zijn ze ongedeerd. 

 

Duivenpinnen, vogelnetten,…

Zo kunnen we (duiven)pinnen of vogelnetten plaatsen, of een akoestische installatie. Afhankelijk van welke vogel en op welke locatie. Wij zorgen voor de ideale oplossing.

Welke vogelwering gebruiken tegen duiven?

Duiven behoren tot de meest voorkomende vogelsoorten die overlast kunnen veroorzaken. Hun nestgedrag veroorzaakt verstoppingen van goten of ventilatiekanalen en hun uitwerpselen kunnen bouwmaterialen aantasten.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om duiven te bestrijden, afhankelijk van de precieze locatie en de omvang van het probleem.

Wat is de kostprijs van vogelwering?

Doordat er zoveel uiteenlopende oplossingen zijn voor vogelwering, is het moeilijk om een eenduidige kostprijs te kunnen geven. Wij voorzien daarom altijd een gratis eerste analyse om een passende kostenraming te maken. Wilt u graag een inschatting van de prijs krijgen? Dan komen onze specialisten graag eens langs voor een uitgebreide analyse: 

 

Tijdens een analyse bekijken we de belangrijke punten voor een vogelwering:

 • Over welke vogels gaat het?
 • Wat is de omvang en de vorm van het gebouw?
 • Waar nestelen de vogels doorgaans?
 • Zijn ze talrijk?
 • Zijn er meer broedplaatsen in de buurt?
 • Welke vogelwering kan praktisch gezien worden geplaatst?
 • Etc.

Specifieke vogelwering

Meeuwenwering

Heeft u overlast door meeuwen? Meeuwen leven vaak in grotere kolonies waardoor hun overlast meer opvalt. Heeft u meeuwen in de buurt en wilt u graag professionele vogelwering inschakelen? Vraag dan zeker uw gratis analyse aan, dan bekijken wij snel samen met u hoe we deze overlast het beste kunnen aanpakken. 

 

Meeuwen zijn ziekteverspreiders

Omdat meeuwen vaak afvalzakken open pikken wanneer ze op zoek gaan naar voedsel, nemen ze ook schadelijke beestjes op zoals parasieten of vlooien. Het afval dat ze her en der verspreiden trekt dan weer andere schadelijke dieren aan. Op die manier zijn het echte ziekteverspreiders.

 

Meeuwen komen niet alleen aan de kust voor: ook in gebieden waar grotere rivieren of beken stromen, komen steeds vaker meeuwen voor. Wilt u graag af van de lawaaihinder die veroorzaakt wordt door deze vogels? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Duivenwering

Een andere specifieke vogelwering die vaak aangevraagd wordt: is duivenwering. Logisch, duiven zijn overal aanwezig, vooral in steden. Daar richten ze met hun uitwerpselen en gedrag veel schade aan. Niet alleen aan woningen, maar ook aan standbeelden, bruggen,…

 

Net zoals meeuwen, dragen ook duiven allerlei parasieten en ziektes met zich mee. Ook daarom is het zeer belangrijk om uw gebouwen te beschermen tegen duiven. Duiven gaan vaak op zoek naar plaatsen waar ze hun ideale nest kunnen bouwen en wennen snel aan mensen: ze zullen om eten komen bedelen, zeker als er mensen in de buurt zijn die de duiven eten geven of onzorgvuldig omgaan met afval.

 

Duiven kunnen geweerd worden met duivennetten, duivenpinnen, lichtreflecties, akoestische geluidsdruk,… er zijn gelukkig veel mogelijkheden om de duiven te kunnen weren en verjagen.

Waarom is vogelwering en vogelverjaging nodig?

Goed, je hebt overlast van de vogels: ze maken je ‘s ochtends misschien wakker, stelen voedsel en zijn een last voor de buurt. Maar: er zijn nog andere redenen waarom je aan vogelwering moet doen: 

 • vogels dragen ziektes, parasieten, mijten en bacteriën met zich mee
 • de uitwerpselen van vogels zijn zuur en beschadigen gebouwen, stenen, bouwwerken en standbeelden
 • de waarde van je woning kan flink dalen door vogeloverlast
 • ze nestelen zich in dakgoten, regenpijpen (dat kan op zijn beurt dan weer vochtschade veroorzaken aan je huis waardoor je vochtbestrijding nodig hebt)
 • ze zorgen voor geurhinder
 • ze zorgen voor lawaaihinder en overlast

Onze oplossingen op maat

Kortom: als je veel overlast hebt van vogels en je bent op zoek naar vogelwering, neem dan zeker eens contact met ons op voor een gratis analyse. Geen dertien-in-een-dozijn oplossingen, maar volledig op maat.

Vogelwering laten plaatsen?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij plaatsen vogelwering met garantie !