Duivenpinnen plaatsen: handige tips en prijs

duivenpinnen plaatsen

Hoewel duiven een prachtig gezicht kunnen zijn op fraaie vakantiekiekjes van bijvoorbeeld Venetië, heeft u thuis waarschijnlijk iets minder behoefte aan een duivenplaag. Duiven staan er om bekend binnen de kortste keren een gebied helemaal onder te poepen en kunnen tot overmaat van ramp ook nog eens van uw dak beginnen te snoepen. Dan is duivenpinnen plaatsen al snel het overwegen waard.

Daarnaast kunnen ze dakgoten en schoorstenen blokkeren omdat ze hun nestjes op zulke plekken zullen leggen. Kortom: u kunt het beste zo snel als mogelijk iets aan een duivenplaag doen, voordat de situatie ontaardt in een kostbaar probleem. Nulli kan u vast op weg helpen met handige informatie over duivenpinnen plaatsen en andere vogelwering. Een oplossing die vaak voorgoed duiven weg houdt.

Duiven worden bijna nergens hartelijk ontvangen

Natuurlijk zijn alle diertjes lief, maar sommige dieren kunnen nu eenmaal een hoop meer ravage aanrichten dan andere. Denk aan houtworm, boktor en andere houtinsecten, maar ook duiven. In meer natuurlijke gebieden kunnen duiven planten en gewassen totaal vernielen, in de stad zijn het vooral gebouwen die hinder ondervinden

Niet alleen de immense hoeveelheid duivenpoep is vervelend, maar ook het feit dat de uitwerpselen diverse materialen beschadigen wanneer het lang blijft liggen. Er zit een zuur in dat bijvoorbeeld de lak van uw auto kan aantasten, waardoor dit onherstelbaar beschadigd raakt. Duiven veroorzaken ook nog eens een hoop geluidsoverlast, vaak op onprettige tijden. En als laatste dient nog te worden vermeld, dat duivennesten ook een huis bieden aan andere beestjes zoals vlooien en mijten

Hoe kunt u duiven verjagen?

Het is vaak lastig om geheel zelf duiven te verjagen. Naar buiten rennen en herrie maken werkt alleen de eerste paar keer een beetje, maar daarna zullen de duiven u al gauw totaal negeren. Ook andere attributen zoals een CD of een pan met pollepel werken initieel, totdat de duiven weten wat ze kunnen verwachten. U dient er dus eigenlijk voor te zorgen dat de duiven definitief geen plek meer kunnen vinden om te zitten en dat is wanneer duivenpinnen van pas komen.

Hoe bereid je je dak voor op duivenpinnen plaatsen?

Wilt u een expert inhuren om duivenpinnen te plaatsen? Een slim idee, want dan weet u in ieder geval zeker dat de klus goed wordt geklaard.

  • Om ons vast een beetje op weg te helpen, kunt u wat voorbereidende werken doen zoals het toegang bieden tot alle plekken waar duiven zitten.
  • Ook een beetje schoonmaakwerk is zeer handig.
  • Duivenwering wordt altijd vastgemaakt aan propere materialen, het helpt ons dus enorm als de duivenpoep reeds verwijderd is.

Wat is de prijs van duivenwering?

Soort vogelwering Prijs
Duivenpinnen plaatsen 7 à 20 EUR per lopende meter
Duivennetten plaatsen 2 à 6 EUR per vierkante meter

Deze prijzentabel is slechts indicatief. De kostprijs van duivenwering wordt vooral beïnvloed door de vorm en de staat van het dak. Ook of het vlot te bereiken of te beklimmen is en hoe we de vogelpinnen precies moeten plaatsen zijn factoren die meespelen.

Wilt u een meer gedetailleerde offerte om duiven te verjagen? Contacteer ons gerust voor een gratis plaatsbezoek.

Hoe plaatsen wij duivenwering of duivenpinnen?

Omdat duiven bij niet zomaar gedood mogen worden, kunt u geen pesticiden of insecticiden inzetten om duiven te verjagen. Daarom is de enige optie vaak om duivenpinnen te plaatsen. Dit zijn speciale uitsteeksels voor tuinen en balkons, die u gemakkelijk op diverse materialen kunt bevestigen. Door duivenpinnen te plaatsen kunnen duiven niet meer zitten in en rondom uw woning.

Indien duivenpinnen niet toegestaan zijn, dat is soms het geval vanwege de bouwkundige bepalingen vanuit de gemeente waar u woont, dan kunnen netten een alternatief zijn. Indien die ook niet mogen, is ultrasone vogelverjaging nog een ander systeem.

Hierdoor zullen de duiven niet meer terugkeren en bent u voorgoed van alle ellende af. Enkele handige tips zijn nog dat u best goed oplet op kleine etensresten en ook liefst geen vogelvoer ophangt. Nulli kan u perfect assisteren met het bestrijden van duiven op uw grondgebied. Contacteer ons eens voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Afrekenen met duiven op het dak?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij lossen het probleem op met garantie !