Kauwen verjagen: onze methodes en prijzen

kauwen verjagen

Zowel op het platteland als in stedelijke gebieden ondervinden mensen last van kauwen en kraaien. Deze vogels zijn weliswaar mooi, maar ze kunnen immens veel schade toebrengen aan huizen en ook weilanden en akkers. Daarom kunnen we op veel plaatsen best de kauwen verjagen.

Kauwen veroorzaken veel lawaai, daarnaast kunnen ze een verblijfplaats vervuilen met ontlasting. Ook dient u er rekening mee te houden dat kauwen soms houtwormen gebruiken in nesten en deze kunnen uiteindelijk in uw woning terecht komen.

Gelukkig kunt u kauwen op meerdere diervriendelijke manieren verjagen: in dit artikel vertellen wij u hier meer over.

Waar zit die kauw?

In de schouw. Kauwen zijn vaak te vinden in schoorstenen, vooral in landelijke gebieden waar veel akkers en weilanden liggen waar groenten en fruit worden verbouwd. In drukker bevolkte gebieden komen kauwen vaak voor op plekken waar afval wordt verwerkt. Hetzelfde geldt voor woonwijken waar afvalbakken staan, of andere plekken waar veel voedsel voor de vogels te vinden is.

Doordat kauwen zich op zulke plaatsen verzamelen, kan er op den duur sprake zijn van veel overlast. Zoals hierboven benoemd kunt u last hebben van geluidsoverlast wanneer de kauwen druk kwetteren, daarnaast kunnen verblijfplaatsen vervuild raken door uitwerpselen.

Ook kunnen ze bijvoorbeeld afvalzakken open gaan pikken, waardoor de straat vol komt te legen met afvalresten. Men probeert kauwen vaak te verjagen. Veel methodes werken tijdelijk wel, maar na verloop van tijd komen de kauwen altijd weer terug. Desalniettemin is het verstandig om kauwen op een humane manier voorgoed van een verblijfplaats weg te jagen, om al het onheil te voorkomen.

Andere problemen die door kauwen worden veroorzaakt

De vervuiling die kauwen achterlaten is helaas niet het enige dat de rust in uw buurt kan verstoren. Kauwen staan er namelijk ook om bekend dat ze parasieten kunnen verspreiden, zoals houtwormen maar ook teken en vlooien.

Indien u huisdieren heeft, dan is de kans groot dat uw dieren hier ook last van kunnen ondervinden. Ook kunnen teken de ziekte van Lyme verspreiden, dus het is zaak dat u goed oplet bij een kauwenplaag. Het beste vindt u een manier om de dieren voorgoed te verjagen. 

Kauwen verjagen op effectieve en diervriendelijke wijze

Bij Nulli weten we goed, hoe groot de overlast van kauwen en andere kraaiachtigen kan zijn. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in het verjagen van deze dieren, doch op een nette manier. U kunt bij ons terecht voor meerdere oplossingen, zoals:

  • Verjaging op basis van ultrasoon geluid: dit zijn zeer hoge geluiden die door mensen niet waarneembaar zijn maar door dieren wel. Omdat de kauwen geïrriteerd zullen raken door de continu hoge geluiden, zullen ze vanzelf wegvliegen naar een betere spot.
  • Vogelnetten kunnen ook wonderen doen, indien de kauwen zich op een specifieke plek verzamelen. Vogelnetten zijn tegenwoordig nagenoeg niet zichtbaar, dus u hoeft niet angstig te zijn dat het net afbreuk doet aan de uitstraling van uw pand. 
  • Ook duivenpinnen kunnen wel eens werken bij het verjagen van kauwen, omdat u ze dan het plekje ontneemt waar ze graag plaatsnemen. Bijvoorbeeld op een balkon of balustrade.

Indien u graag een keer persoonlijk advies wilt over onze werkwijze, dan kunt u natuurlijk altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij komen dan bij u langs om de situatie te inspecteren, waarna wij u helder advies geven over de beste vogelwering voor de kauwen in uw buurt.

De prijs voor elke afzonderlijke methode kunnen wij nadien voor u berekenen, want elke behandeling betreft 100% maatwerk. U kunt er natuurlijk van uit gaan, dat wij tegen scherpe en concurrerende tarieven werken. Hier vindt u alvast wat richtprijzen:

Soort vogelwering Prijs
Duivenpinnen plaatsen 7 à 20 EUR per lopende meter
Vogelnetten plaatsen 2 à 6 EUR per vierkante meter

Nulli helpt u op diervriendelijke wijze met het verjagen van vogels

Indien u veel last heeft van vogels, overlast en vogelpoep, dan zijn er dus meerdere middelen en methoden beschikbaar om u te helpen de diertjes te verjagen. Informeer gerust eens naar de vele mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand.

Afrekenen met kauwen of kraaien op het dak?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij lossen het probleem op met garantie !