Ultrasone verjaging van vogels: hoe werkt dat en is die methode effectief?

duivenpinnen plaatsen

Er zijn talloze mogelijkheden voorhanden om bepaalde diertjes in en om het huis te weren. Vooral vogels kunnen in diverse gebieden zorgen voor een hoop overlast. Naast het feit dat vogels aardig kunnen kwetteren, zit u natuurlijk ook niet te wachten op de bijbehorende uitwerpselen.

In dat geval zijn er meerdere acties die u kunt uitvoeren om van de vogels verlost te zijn. Wij stellen graag ultrasone verjaging aan u voor.

Hoe werkt ultrasone verjaging precies?

Eén van de meest diervriendelijke methoden voor vogelwering betreft ultrasone verjaging van vogels. Ultrasoon geluid is een geluid met een heel hoge frequentie, dat begint bij ongeveer 20 KHz en kan oplopen tot 800 MHz. Over het algemeen is geluid vanaf 20 KHz niet meer hoorbaar voor mensen, zodoende is deze methode effectief en handig om in te zetten.

In tegenstelling tot mensen, kunnen veel dieren heel hoge geluiden horen. Zo kunnen honden, katten, vogels en diverse insecten geluiden boven 20 KHz waarnemen. Daardoor is deze methode bij uitstek geschikt voor het verjagen van vogels. De reden dat dit werkt, is omdat geen enkel wezen graag in een ruimte zit waar continu een bepaald geluid te horen is.

Vergelijk het eens met een verbouwing bij u in de straat. Wanneer u de hele tijd wordt geconfronteerd met het monotone geluid van een boor, dan kiest u er na luttele uren vaak al voor om even de deur uit te gaan. Welnu, ultrasone verjaging is op hetzelfde principe gebaseerd. Vogels zullen uiteindelijk ook kiezen voor een alternatieve plek waar ze in stilte kunnen verblijven. Veel agrarische bedrijven en bedrijven met producten waar bijvoorbeeld duiven of meeuwen op afkomen maken al gebruik van ultrasone verjaging en met succes.

Hoe effectief is ultrasone verjaging?

In Engeland is ooit een studie uitgevoerd door een groot aantal vrijwilligers van de landelijke vogelbescherming. Gedurende een tweetal jaren heeft men onderzocht, of katten mogelijkerwijs konden worden verjaagd met behulp van deze methode. Na twee jaar waren de uitkomsten bijzonder positief; in de meeste gevallen bleven de katten weg uit de gebieden waar de beschermde vogels verbleven. Daarnaast heeft geen enkele vrijwilliger gehoorschade opgelopen.

Kunnen mensen het geluid horen?

Veel mensen vragen zich af, of ultrasone geluiden door het menselijk oor kunnen worden waargenomen. Dit betreft in de praktijk slechts enkele gevallen. Nu is het wel zo, dat de nieuwste apparaten dusdanig hoog zijn ingesteld dat u in principe niets meer hoort. Wij raden wel aan om deze methode niet toe te passen wanneer er zwangere vrouwen in de directe nabijheid wonen, omdat dit voor het ongeboren kind mogelijk vervelend kan zijn.

In alle andere gevallen hoeft u zich nergens druk om te maken, want de geluiden zijn absoluut niet schadelijk. Bovendien kunt u het apparaat zo instellen, dat de ultrasone geluiden niet continu hoorbaar zijn, maar enkel op momenten dat het nodig is. Landen er bijvoorbeeld een paar vogels op uw balkon of in uw tuin? Dan kunt u de ultrasone verjaging aanzetten, totdat ze weggevlogen zijn.

Nulli helpt u op diervriendelijke wijze met het verjagen van vogels

Indien u veel last heeft van vogels, overlast en vogelpoep, dan zijn er meerdere middelen en methoden beschikbaar om u te helpen de diertjes te verjagen. Naast ultrasone verjaging kunt u ook gebruik maken van duivenpinnen, waardoor het bemoeilijkt wordt voor duiven en andere vogels om plaats te nemen in uw buitenruimte. Informeer gerust eens naar de vele mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand.

Afrekenen met vervelende vogels op het dak?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij lossen het probleem op met garantie !