Schimmel in de kelder? Oorzaken en oplossing

schimmel in de kelder

Wat moet je doen als er zich schimmel aan het vormen is in de kelder? Wanneer je last krijgt van schimmels in de kelder betekent dit bijna altijd dat er sprake is van een ernstig vochtprobleem. Schimmels kunnen niet alleen veel materiële schade toebrengen aan je woning, maar ook voor je gezond is langdurige blootstelling nefast. Wanneer je schimmel opmerkt, is het dus sterk aangeraden om een expert erbij te halen. 

Gevolgen bij schimmelvorming in de kelder

Het beschadigt je woning 

Zoals hierboven al vermeld, kan een ernstig vochtproblemen én de daarbij horende schimmel in de kelder enorm veel schade toebrengen aan het pand in kwestie. Je muren worden week en ook de kwaliteit van de constructie zwakt af. Is er isolatie aanwezig? Dan zal die ook vroeg of laat niet meer optimaal z’n werk doen. 

Het schaadt je gezondheid 

Schimmels op de keldermuren zorgen niet alleen voor een muffe, slechte geur in de volledige ruimte, maar ze zijn bovendien ook nog eens enorm ongezond. Schimmels verspreiden namelijk giftige sporten die bij regelmatig inademen leiden tot ernstige complicaties aan de luchtwegen of ademhalingsstoornissen. Vooral voor degenen die al luchtwegproblemen zoals astma, rinitis, bronchitis etc. hebben is dit erg slecht.

zijn zwammen in huis schadelijk voor de gezondheid 

Schimmelvorming: wat te doen? 

Je kan zelf via schimmelreinigingsmiddelen de schimmel verwijderen, maar de schimmel zal helaas telkens weer terugkomen als het onderliggende probleem niet eerst wordt aangepakt. Schimmelvorming komt nooit uit het niets en heeft altijd een andere oorzaak. 

Vaak zijn er dus grotere ingrepen nodig om het schimmelprobleem voorgoed weg te kunnen werken, zoals muurinjectie (waarbij er een vochtwerende gel in de keldermuren wordt gespoten) of kelderdichting. In andere gevallen dient ventilatie te worden geïntegreerd. Wat het probleem ook is: Nulli zorgt voor efficiënte schimmelbestrijding waar nodig. 

Nulli verwijdert schimmels in jouw kelder

Eerst en vooral is het dus sterk aangeraden om een expert hiernaar te laten kijken. De experts van Nulli komen graag bij je langs om de situatie te inspecteren en de juiste en meest efficiënte oplossingen voor jou uit te kiezen.

Wij behandelen niet alleen de schimmel, maar zorgen ook dat het probleem dat de schimmel in eerste kwestie veroorzaakt ook aangepakt wordt. De schimmel zal dus na ons bezoek geen kans meer krijgen om terug te komen! Contacteer ons voor een afspraak.