Kraaien verjagen: methodes en prijzen

kauwen verjagen

Veel mensen kunnen hinder ondervinden van kraaien, eksters of raven. Vooral kauwen en kraaien kunnen op uw dak of in uw schoorsteen nestjes maken, hetgeen kan leiden tot aardig wat geluidsoverlast en natuurlijk ook vogelpoep. U kunt natuurlijk actie ondernemen, maar aan het verjagen van kauwen zijn bepaalde regels verbonden. In dit artikel geven wij u meer informatie over het verjagen van kraaien en wanneer dit precies mogelijk is gedurende het jaar.

Heeft u overlast van kraaien?

Kauwen en kraaien komen niet zo vaak op het balkon, zoals meeuwen en duiven. In de meeste gevallen ondervinden mensen het meeste last van kauwennestjes, omdat deze vaak op of rondom een woning worden gemaakt. Bevindt het nestje zich in de buurt van een raam of de schoorsteen? Dan kunt u behoorlijk wat last ondervinden van de geluiden die de diertjes produceren. Het is daarom raadzaam, om bepaalde plaatsen op uw woning te beschermen tegen kauwen en kraaien.

Wat kunt u tegen kraaien doen?

Een belangrijk feitje: kauwen en kraaien zijn beschermd. U mag dus onder geen beding deze diertjes zelf doden! Daarbovenop staan wij voor diervriendelijke methoden om vogels te verjagen, dus u heeft voldoende verantwoorde opties. Zo kunt u speciale dakgootpreventie aan laten brengen, zodat de kauwen niet onder het dakbeschot terecht kunnen komen. Ook zijn er meerdere oplossingen voor schoorstenen, zoals het plaatsen van een net. Dit kan echter niet gedurende het hele jaar door.

Op welke momenten actie ondernemen tegen kraaien?

Dakgootpreventie en andere maatregelen tegen kauwen kunnen alleen buiten het broedseizoen worden aangebracht. Broeden er reeds kauwtjes op uw woning? Of heeft u een nest vol kleintjes? Dan zult u dit seizoen nog even uit moeten zitten; pas als ze zijn weggevlogen en het broedseizoen over is mag u maatregelen treffen om broeden in de toekomst te voorkomen.

Het broedseizoen loopt officieel van 1 april tot 1 augustus elk jaar. Tijdens deze periode is het dus niet mogelijk om maatregelen te treffen, want u verstoort dan het nest en dit kan fikse boetes opleveren. Is het broedseizoen eenmaal afgelopen? Dan kunt u altijd bij Nulli terecht voor professionele verjagingsmethoden op verantwoorde wijze.

Professionele hulp bij het verjagen van kraaien

Door middel van de eerder genoemde dakgootpreventie kunnen wij ervoor zorgen, dat kraaien en kauwen geen nestjes meer op en rondom uw dak maken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat andere kleine diertjes ook worden geweerd, zoals muizen en ratten. Deze zitten namelijk ook graag in dakgoten. Ook kunnen wij op andere gebieden helpen met het verjagen van vogels, bijvoorbeeld indien u last heeft van duiven of meeuwen. 

Wij werken te allen tijde op diervriendelijke wijze, tegelijkertijd zorgen wij voor blijvende bescherming waardoor u geen overlast meer ondervindt van diertjes. Heeft u momenteel last van kraaien? Neem dan direct contact op met Nulli. Buiten het broedseizoen is het moment om preventieve maatregelen te treffen. Uiteraard kunnen wij u op alle fronten bijstaan met deskundig advies en bieden wij voor elke klant oplossingen op maat.

Vogelwering nodig?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij lossen het probleem op met garantie !