Houtwormbestrijder: ga er niet zelf mee aan de slag!

houtwormbestrijder

Heeft u last van houtworm in huis? Dan kunt u dit op een tweetal manieren aanpakken. U kunt proberen zelf aan de slag te gaan met allerlei middeltjes of u kunt meteen een expert inschakelen die u helpt met het bestrijden van de houtworm. Veel mensen kiezen er aanvankelijk voor om zelf proberen iets aan de situatie te doen. In dit artikel leggen wij uit waarom dat geen slimme optie is en waarom u beter voor een gecertificeerde firma kunt gaan.

Wat is houtworm en waarom bestrijden?

Houtworm ontstaat wanneer een houtwormkever zoals de huisboktor eitjes legt in hout. Dit komt in de natuur veelvuldig voor, want ook kevers moeten natuurlijk ergens eitjes leggen. Er zijn verschillende soorten kevers die dit doen, maar de boktor of de gewone houtwormkever zijn de meest courante in woningen. Wanneer deze eitjes eenmaal uitkomen, dan komen hier kleine larven uit.

Deze larven zijn hetgeen wij houtworm noemen. Deze diertjes blijven soms jarenlang in houten delen en meubels zitten en voeden zichzelf met het in het hout aanwezige cellulose. Op het moment dat het beestje uitgegeten is, zal deze veranderen in een cocon en transformeren in een kever. Deze kevertjes zullen dan uitvliegen: dit is waarom u bij een houtwormplaag de welbekende uitvlieggaatjes kunt waarnemen met minuscule hoopjes boormeel.

houtwormkever houtworm verwijderen

Kan houtworm worden voorkomen?

Om houtworm te voorkomen, raden wij in ieder geval altijd aan alert te zijn op kevertjes in huis. Zodat deze vast geen eitjes kunnen leggen. Natuurlijk is nooit alles te voorkomen, maar dan weet u vast waar u op kunt letten. Daarnaast raden wij aan om alle houten spullen die u koopt goed te controleren, voordat u het mee naar huis neemt. Idem geldt voor brandhout: plaats dit het liefst buiten. Veel mannen houden ook van klussen en verzamelen vaak planken, latjes en plaatmaterialen: ook deze spullen zet u het beste buiten. 

Wat te doen bij houtworm in huis?

Wanneer u eenmaal kunt zien dat u met houtworm te maken heeft, dan raden wij aan direct met een gespecialiseerde firma zoals Nulli te bellen. Indien u zelf aan de slag gaat met doe-het-zelf middeltjes, is de kans zeer groot dat u niet alle wormpjes doodt. Deze kunnen namelijk zeer diep in houten constructies verstopt zitten, waardoor u dan in principe geld uitgeeft aan niets. Want indien de houtworm niet geheel wordt bestreden, dan zal deze continu terugkomen en dus schade blijven veroorzaken.

Nulli is uw betrouwbare partner voor houtwormbestrijding

Wanneer u ons belt, dan komen we allereerst langs bij u thuis om een uitgebreid onderzoek uit te voeren.

  • Waar zit de besmetting?
  • Welke delen van uw woning zijn besmet?
  • Zijn de houtwormpjes nog actief?
  • Wat dient er eventueel vervangen te worden?

Wij controleren niet alleen uw meubels, maar ook alle houten onderdelen van uw woning zoals bielzen, kapconstructies en kozijnen. Ook kruipruimten checken wij, waarna wij u precies kunnen vertellen waar u mee te maken heeft en wat wij voor u kunnen betekenen, om de houtworm te bestrijden. Contacteer ons gerust voor advies of wanneer u vragen heeft, wij vertellen u alles dat u wilt weten. Natuurlijk kunt u ook rekenen op een heldere offerte op maat voor alle werkzaamheden.

Afrekenen met houtwormen in huis?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij lossen het probleem op met garantie !