Houtworm verdelger gezocht: informatie en prijzen

houtworm verdelger

Indien u houtworm in huis heeft, dan is het van belang om snel actie te ondernemen. Houtwormen kunnen na verloop van tijd enorme schade aanrichten aan uw woning, zeker indien u niet op de hoogte bent van de aanwezigheid van de beestjes. Indien u eenmaal houtworm in huis heeft, dan kunnen de wormen in diverse houten meubels en onderdelen van uw woning terecht komen.

In dit artikel vertellen wij u, wat u dan kunt ondernemen en hoe een houtworm verdelger u kan helpen.

Wat is houtworm en hoe kunt u die beestjes herkennen?

Houtwormen zijn in feite larven van andere beestjes, zoals de boktor en de houtwormkever. De wormpjes zelf zijn ongeveer 5 millimeter groot, met oranje of bruine kopjes en een witgeel lijfje. Houtwormen voeden zich met de cellulose in het hout. Niet alleen binnenshuis, maar ook in de natuur. Daar leggen de kevers doorgaans eitjes in onbewerkt hout, waarna de wormpjes later uitvliegen als volwassen torren.

Richt houtworm schade aan?

Omdat de larven zich voeden met het hout, zullen in houten onderdelen van uw woning steeds meer tunneltjes ontstaan die de houtworm boort. Dit leidt ertoe dat het hout van binnenuit wordt uitgehold, waardoor vooral dragende onderdelen van uw woning groot gevaar kunnen lopen.

U kunt houtworm ook vaak herkennen aan de eerder genoemde uitvlieggaatjes. In meubels en andere houten constructies zijn dan kleine gaatjes zichtbaar met een klein beetje zaagsel: dit is waar de houtwormpjes uitvliegen eer ze eenmaal een kever of tor zijn geworden.

Hoe kunt u houtworm in huis voorkomen?

Er zijn enkele tips voorhanden, die het in ieder geval moeilijker maken om met houtworm te worden geconfronteerd.

  • Zo adviseren wij altijd brandhout buiten de deur op te slaan, zo kunnen de ongenode gasten niet zomaar uw woning binnenkomen.
  • Wij raden ook aan om onbewerkt hout van een beitslaag te voorzien.
  • Als laatste raden wij aan om tweedehands houten artikelen goed te checken wanneer u deze koopt, zodat u zeker bent dat er geen wormen inzitten voor u ze een plek in huis geeft.

Wat zijn de prijzen voor het bestrijden van houtworm?

Het is relatief lastig om direct al een prijsopgave op te stellen voor houtwormbestrijding in uw woning. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren, zoals:

  • Hoe groot is de plaag en in welke onderdelen van uw woning zit de houtworm?
  • Welke bestrijdingsmethode is het beste geschikt?
  • Zijn er zaken die gerepareerd of gerenoveerd moeten worden?

Naast deze zaken, bestaan de kosten verder uit de materialen voor inspectie en bestrijding en ook het aantal behandelingen.

In ernstige gevallen is het soms nodig om meerdere behandelingen uit te voeren, zodat u zeker weet dat u van houtworm af bent na de bestrijding.

Nulli staat voor u klaar indien u last heeft van houtworm

Met reeds vele jaren ervaring op het gebied van houtwormbestrijding, weten wij als geen ander hoe we effectief en snel uw woning houtwormvrij kunnen maken. Wij raden nooit aan zelf aan de slag te gaan, omdat houtwormen zeer diep in houten meubels en constructies genesteld kunnen zijn. U riskeert dan dat u niet alle larven bestrijdt, waardoor het probleem continu terug blijft komen.

Contacteer ons gerust met uw vragen, wij vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Afrekenen met houtworm, schimmels of huiszwam?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij verdelgen uw houtworm met garantie !