Hout behandelen tegen houtworm: wat kunt u doen?

houtwormbestrijding

Een houtwormplaag is waarschijnlijk niet iets dat u verwacht in huis, maar het komt wel degelijk voor, dus hout behandelen tegen houtworm is dan noodzakelijk. Houtwormen zijn in feite larven van kevers, zoals de houtwormkever of de boktor. Deze insecten zijn in de natuur redelijk vaak te vinden, dus de kans is ook aanwezig dat een dergelijk klein beestje ineens uw woning binnensluipt.

Wanneer dit gebeurt, dan kan een kever eitjes leggen in houten onderdelen van uw woning en kunt u last hebben van houtworm. In dit artikel vertellen wij iets meer over houtworm en de manier waarop u houtwormbestrijding het beste kunt laten doen.

Wat is houtworm?

Wanneer houtaantastende kevers eitjes leggen, dan komen er kleine larven uit deze eitjes. Kevers leggen deze eitjes in hout, waar de houtwormen vervolgens kleine gaatjes in boren. Houtwormen kunnen jarenlang in hout leven, vaak zelfs ongezien. Pas na meerdere jaren transformeert een houtworm tot een boktor en zal die uitvliegen.

Dit veroorzaakt de kenmerkende gaatjes met een hoopje zaagsel, waardoor het na verloop van tijd duidelijk wordt dat u met houtworm te maken heeft. Het vervelende is echter, dat dit vaak te laat gezien wordt en het hout daardoor al is aangetast. Dit kan voor enorme problemen zorgen, vooral indien het om dragende houten constructies in een woning gaat. Deze kunnen dusdanig beschadigd raken, dat u ze in het geheel zult moeten vernieuwen. Vanzelfsprekend kan dit hoge kostenposten opleveren, indien dit te laat gebeurt.

Waar kan houtworm voor problemen zorgen?

Houtwormen kunnen in principe in alle houten oppervlakken en materialen terecht komen. Dit betreft bijvoorbeeld houten kozijnen, draagbalken maar ook meubilair, houten geraamten van kunstwerken en houten vloeren. Wanneer u houtworm wilt bestrijden, dan zullen alle houten delen en meubels van uw woning grondig moeten worden geïnspecteerd op de hierboven genoemde gaatjes en boormeel.

Hoe wordt houtworm bestreden?

Wanneer u houtworm wilt bestrijden, dan raden wij altijd aan de hulp van een expert in te schakelen in plaats van houtworm zelf bestrijden. Het is voor een leek relatief gemakkelijk om boorgaatjes over het hoofd te zien, waardoor u riskeert dat u niet alle houtworm bestrijdt.

Nulli werkt volgens een stappenplan voor hout behandelen tegen houtworm, waarmee wij kunnen garanderen dat houtworm effectief wordt bestreden. Wij gebruiken daarvoor een speciaal middel dat in het hout wordt gespoten, hetgeen zowel de eitjes als de larven uitschakelt.

Hoe zit het met hout behandelen tegen houtworm in dragende constructies?

Wanneer in uw woning ook dragende constructies zijn aangetast door houtworm, dan zullen wij hier extra aandacht aan besteden. Dit met het oog op uw veiligheid, aangezien de bouwkundige constructie van uw woning in het gedrang kan komen.

In ernstige gevallen zullen de balken opnieuw geplaatst moeten worden, indien het hout te zwak is geworden. In ieder geval controleren wij dergelijke onderdelen grondig, ook op andere zaken zoals vochtproblemen.

Ook kunnen wij dieper in het hout doordringen door speciale pluggen te gebruiken, waarmee het verdelgingsmiddel beter in het hout kan worden gespoten. Bij draagconstructies is dat extra volume ook belangrijk.

Nulli helpt u met houtwormbestrijding

Meent u last te ondervinden van houtworm? Bel dan meteen met Nulli. Wij komen bij u langs om een inspectie uit te voeren, waarna wij u kunnen vertellen waar de houtworm zich bevindt en hoe wij ervoor gaan zorgen, dat aan deze situatie een einde wordt gemaakt.

Uiteraard kunt u ons steeds contacteren voor informatie, of een vrijblijvende offerte.

Afrekenen met houtworm, schimmels of huiszwam?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij verdelgen uw houtworm met garantie !