Vochtproblemen of zwammen op het dak of de zolder?

Is je dak verouderd of beschadigd? Dan kan vocht sneller binnendringen en vochtproblemen veroorzaken in je gehele woning. Zelfs een kleinste schuurtje kan ervoor zorgen dat het materiaal buitens- en binnenshuis beschadigd raakt. Een lekkage op het dak in je zolder zal je dus zo snel mogelijk moeten behandelen vooraleer de schade te groot is.

Gevolgen vochtproblemen dak of zolder

Wat gebeurt er als er vocht kan binnensijpelen via het dak? Allereerst zal het vocht binnendringen en het plafond en muren beschadigen. Er ontstaat een muffe geur en ook schimmels zoals zwammen kunnen zich beginnen ontwikkelen in de vochtige ruimte. Schimmelsporen zijn enorm giftig en dus zeer slecht voor je gezondheid. Een langdurige blootstelling kan leiden tot vervelende gezondheidsklachten.

Houden de vochtproblemen lang aan? Dan zal het vocht ook de constructie van je woning beschadigen en de isolatiewaarden in flink stuk naar beneden halen. Het is dus sterk aangeraden om snel actie te ondernemen wanneer je denkt te maken te hebben met een vochtprobleem aan je dak.

Vocht op dak of zolder: hoe te herkennen?

Om zeker te weten dat de vochtproblemen afkomstig zijn van het dak, moet je de muren of het plafond checken op plekken of vlekken. Soms kan het zelfs zijn dat hier barsten in komen en het water er al uit druppelt. Je zal ook een onaangename, muffe geur in de ruimte ervaren. Na een tijd kunnen er ook schimmels ontstaan die je kan herkennen. Dan is het hoog tijd om hulp in te schakelen.

Vocht aan het dak voorkomen

Vochtproblemen zijn erg vervelend en kan je beter vermijden vooraleer het te laat is. Wat kan je zelf doen om je dak en zolder te beschermen tegen vocht? Het is mogelijk om een schermlaag te laten installeren en op die manier de waterdichtheid te vergroten. Voor elk type dak bestaat er een geschikt scherm.

Wanneer het hevig geregend heeft, is het aangeraden om je dak even te inspecteren op ontbrekende of gebroken dakpannen of tegels. Ook kan je je dakgoten regelmatig checken of ze niet vol zitten met water, sneeuw of afgevallen bladeren.

Nulli zorgt voor jouw droog dak

Vochtproblemen op het dak of op zolder of wil je deze koste wat kost voorkomen? Onze vochtexperts komen graag bij je langs om de situatie te analyseren en een oplossing te bedenken voor jouw vochtprobleem. Dankzij hun expertise en ervaring, weten zij precies welke methode het beste is om het probleem te kunnen oplossen. Maak een afspraak en we komen zo snel mogelijk langs. Wil je vandaag nog met een specialist praten? Dat kan! Contacteer ons vandaag nog.