Schimmels chemisch bestrijden? Methodes en wanneer kan het wel of niet?

schimmel in huis

Schimmels in je woning zelf chemisch bestrijden? Schimmels zijn erg hardnekkig en zijn praktisch enkel weg te krijgen met speciale middelen.  Er bestaan tal van chemische producten die je kan gebruiken om problemen zoals schimmels in je woning weg te krijgen. Wat is de beste methode tegen schimmels? 

Schimmels: vervelend en ongezond

Schimmelvorming op de muren ziet er niet alleen onsmakelijk en lelijk uit, het verspreidt daarenboven nog eens giftige sporen in de ruimte. Die sporen kunnen helaas leiden tot milde of zelfs ernstige gezondheidsproblemen zoals luchtwegproblemen of astma. Niet alleen je gezondheid ziet hier vanaf, maar de schimmel zal ook op lange termijn schade toebrengen aan de constructie van je woning! Het is daarom dus zeer belangrijk om tijdig in te grijpen. 

Schimmels chemisch bestrijden: opties

1. Chemische middelen uit de doe-het-zelfzaak 

Wil je zelf aan de slag gaan en komaf maken met die muffe schimmels? Dan kan je zeker terecht in de dichtstbijzijnde doe-het-zelfzaak. Algemeen bekende producten om de schimmels chemisch te verwijderen zijn Concrobium dat meestal verkrijgbaar is in de winkels zoals de Gamma. Dit middel doodt niet alleen de aanwezige schimmels, maar zorgt ook voor een soort bescherming zodat de schimmel geen kans meer heeft om terug te groeien. 

2 .Huishoudmiddelen 

Wil je liever huishoudelijke producten gebruiken die je al in huis hebt? Velen gebruiken producten zoals azijn, bleekmiddel of soda om de schimmels te verwijderen, maar helaas zijn deze vaak niet hardnekkig genoeg om de schimmelvorming voorgoed stop te zetten.

3. Bel een schimmelbestrijder

Wanneer je zelf aan de slag gaat, zou het wel eens kunnen dat je de schimmel niet volledig weg hebt gekregen, ook al lijkt het van wel. Het is daarom sterk aangeraden om er een professionele schimmelbestrijder bij te nemen die de juiste methode voor jou uitkiest om de schimmel voorgoed vaarwel te zeggen. Een vakman zorgt niet voor een tijdelijke, maar duurzame & permanente oplossing.

4. Plaats ventilatie

Je kan dan wel de schimmel verwijderd hebben, maar meestal zal het probleem na een tijd terug komen. Schimmels zijn immers een direct gevolg van onvoldoende ventilatie. Hierdoor ontstaat condensatie en dan vinden schimmels hun voedingsbodem om te groeien in huis. 

Ervaar je dus condensatieproblemen in een bepaalde ruimte? Dan kan de installatie van een ventilatiesysteem een uitstekende oplossing zijn om erger te voorkomen. Wij adviseren je hier ook graag omtrent en kunnen ook de installatie voor onze rekening nemen.

Nulli maakt komaf met schimmels

Heb je last van schimmelvorming in je woning en wil je dit liever aan een expert overlaten? Onze experts komen graag bij je langs om de situatie te bekijken en de gepaste oplossing voor jouw schimmelsituatie te vinden. Contacteer ons nu als je vragen hebt of maak vandaag nog een afspraak met één van onze vakmannen.