Volg ons:

Duivenwering in Merelbeke

Als je last hebt van duiven, zal je dit zeker merken aan de hoeveelheid witte uitwerpselen die je op je façade of trottoir zal tegenkomen. Je kan je bovendien gemakkelijk pijn doen als je uitglijdt op de uitwerpselen van deze vogel. Geen pretje dus, zo duiven op je koer. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat de duiven ergens anders gaan nestelen? Reken op Nulli voor efficiënte duivenwering in Merelbeke en omgeving. 

duivenpinnen plaatsen

Aanwezigheid van duiven: de nadelen

Witte duiven kunnen misschien wel het teken van de liefde zijn, een leuk gezelschap op je grondgebied zijn ze allerminst. Hun uitwerpselen beschadigen gevels en daken en kunnen op termijn een gebouw dus schade toebrengen. Ze zorgen voor verstopping van afvoerpijpen, dakgoten, schoorstenen en ventilatiekanalen en kunnen behoorlijk wat herrie maken. 

Duiven kunnen daarnaast ook bacteriën, ziektes en met zich meebrengen waardoor je dus meer kans hebt op ongedierte in je woning en de omgeving. Kortom: de aanwezigheid van de duif is geen cadeau. 

Duivenoverlast: hoe voorkomen? 

Ze zeggen wel eens: beter voorkomen dan genezen. En da’s bij duiven ook zo. Waar de beestjes vooral op zoek naar zijn, is water en voedsel. Vinden ze dat in jouw tuin? Dan wordt dat wel een heel aantrekkelijke verblijfplaats. De eerste stap is dus om jouw tuin zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor de duiven (lees: geen voedsel of water in de nabije omgeving van jouw woning). Is dit niet mogelijk of komen ze desondanks toch bij jou nestelen? Dan kan je overgaan naar duivenwering. 

Duivenwering 

De bedoeling is dus om het dak of de muur van jouw woning in Merelbeke zo onaantrekkelijk mogelijk te maken om de nest- en slaapplaatsen te installeren. Dit doe je door een soort duivenwering te plaatsen zoals duivenpinnen, netsystemen of draden. Deze plaats je kan op plekken waar duiven al eens graag vertoeven zoals op je dak en op muurtjes. Experts kunnen voor jou de ideale duivenwering uitkiezen en een gedetailleerd preventieplan opstellen. En dat in heel regio Merelbeke. Zij kennen namelijk het beestje door en door en weten alles over hun leefwijze en gedragspatronen. 

Duivenpinnen 

Deze pinnen zorgen ervoor dat de duiven niet meer op een normale manier kunnen landen op je balkon. Wees gerust: de duiven zullen niet gewond raken door deze pinnen, maar het schrikt hen wel af. 

Duivendraden

Een reeks strakke draden spannen boven balkonranden of andere plaatsen is ook een goede optie om de duiven weg te jagen. De duiven komen bij deze soort wering eerst op je balkon zitten en vervolgens proberen ze zich te balanceren op het draadje. Als dit niet lukt, zullen ze vertrekken. 

Duiven bestrijden

Werkt de duivenwering niet? Dan kunnen er nog wel andere middeltjes ingezet worden. Je kan bijvoorbeeld eens een neproofvogel plaatsen op je balkon of dak, daar zijn ze namelijk erg bang van. Ook kan je de waterspuit bovenhalen of  experimenteren met allerhande sterke kruiden zoals peper en kaneel: de duiven hebben namelijk een hekel aan deze geuren.

Werkten de bovenstaande regels toch niet zoals het moet en hebben de duiven zich genesteld? Weet dan dat je duivennesten niet zomaar mag verwijderen. Meer in ons artikel daarover.

Je moet dus in de eerste plaats ervoor zorgen dat de duiven geen kans krijgen om zich thuis te gaan voelen op het dak. Met een professioneel geplaatste vogelwering doe je precies dat!

Nulli zorgt voor een duivenvrije omgeving

Heb je last van het gezelschap van duiven en weet je niet precies hoe je te werk moet gaan? De experts bij Nulli kunnen jou daarmee op weg helpen in Merelbeke en omgeving. Zij bespreken met jou alle mogelijkheden, maken daarna een plan op en voeren het uit. Voor je het weet, zal je geen duiven meer tegenkomen in jouw tuin! Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.