Volg ons:

Houtwormbestrijding

Home Schimmel bestrijden in Zottegem
Vraag uw
gratis diagnose
Contacteer ons voor een vrijblijvende gratis analyse.
Bel 0800 360 70

Schimmel bestrijden in Zottegem? Onze oplossingen voor schimmel- en condensbestrijding

Schimmels zijn niet alleen een doorn in het oog, maar ook schadelijk voor je gezondheid. Het is dus belangrijk om schimmels in Zottegem te bestrijden. Schimmels in je woning ontstaan op verschillende manieren, maar vochtproblemen liggen steeds aan de basis. Enkel schimmels verwijderen in Zottegem is dus niet voldoende, ook het vocht moet aangepakt worden.

Hoe kan je schimmels bestrijden in Zottegem?

Je kan schimmels zelf proberen te verwijderen. Het is dan belangrijk dat je een mondmasker draagt, want de sporen die schimmels produceren zijn bijzonder schadelijk. Je kan schimmelverdelgers kopen in gespecialiseerde winkels of gewoon azijn gebruiken. Ga voorzichtig te werk zodat je de sporen niet nog meer verspreidt in plaats van ze weg te nemen.

Bij Nulli bestrijden we schimmels op een grondige manier. We gebruiken andere producten voor elke soort schimmel. Zo kunnen we de schimmels ook tot diep in het bouwmateriaal doen afsterven. Je mag op beide oren slapen, de schimmels zullen niet meer terugkeren. Daarom verdelgen we met garantie. Het spreekt voor zich dat onze aangepaste producten en professionele apparatuur efficiënter zijn om schimmels te bestrijden in Zottegem dan huis-tuin-keukenmiddeltjes.

schimmel in huis

Vochtproblemen veroorzaken schimmels in Zottegem

Schimmels in Zottegem moeten absoluut verwijderd worden, maar zonder de oorzaak van het probleem aan te pakken, zullen ze waarschijnlijk terugkeren. Eigenlijk zijn schimmels niet zozeer het probleem, maar wel het onderliggende vochtprobleem. Schimmels groeien namelijk enkel op vochtige muren. Wil je er zeker van zijn dat ze niet meer terugkeren, dan moet je het vochtprobleem dus ook aanpakken.

De meeste schimmels ontstaan door een condensprobleem. Na een warme douche bijvoorbeeld bevindt zich veel waterdamp in de lucht. Die slaat neer op koude muren en plafonds. De gevormde waterdruppeltjes kunnen binnendringen in het bouwmateriaal en veroorzaken zo een vochtplek. Het is de ideale broeiplaats voor schimmels.

Daarnaast kunnen ook opstijgend vocht en doorslaand vocht voor problemen zorgen. Vocht uit de ondergrond stijgt dan op in de binnenmuren of regenwater sijpelt door de gevel naar binnen. De vochtplekken lokken al snel schimmels. Ook wanneer metsel- en pleisterwerk niet de tijd krijgen om volledig uit te drogen, krijg je vocht- en schimmelproblemen.

Hoe herken je schimmels en vochtproblemen?

Schimmels mogen dan wel klein zijn, ze kunnen behoorlijk wat schade in je lichaam aanrichten. Vooral zwarte schimmels zijn bijzonder schadelijk voor je gezondheid. Schimmels produceren sporen om zich voort te planten die giftige stoffen bevatten. Wanneer je die sporen inademt, ervaar je klachten aan de luchtwegen. Andere typische klachten zijn hoofdpijn, huidirritaties en vermoeidheid. Astmapatiënten en zwangere vrouwen zijn extra gevoelig.

Wat als je de schimmels in Zottegem niet bestrijdt?

Dat soort lokale vochtplekken vormt de ideale habitat voor schimmels. En daar schuilt het grootste probleem van condens. Wanneer de vochtige lucht niet ververst wordt, kunnen er zich makkelijk schimmels ontwikkelen op de vochtplekken.

Schimmelsporen grijpen zich vast op pleisterwerk, gordijnen of gips en groeien snel. Die schimmels zijn niet alleen een doorn in het oog, maar ook schadelijk voor je gezondheid. Veelal duikt er zwarte schimmel op. In zware gevallen kan je te maken krijgen met huiszwam of kelderzwam in vochtige oude kelderruimtes.

Met condensbestrijding worden lokale vochtproblemen en de bijhorende schimmels uit de woning verjaagd. Condens mag de kans niet krijgen om neer te slaan en druppeltjes te vormen.

gratis analyse schimmel in huis

Hoe kan je schimmels voorkomen in Zottegem?

Onder het motto voorkomen is beter dan genezen sluiten we af met enkele tips om schimmelproblemen te slim af te zijn. Die vervelende schimmels kunnen niet groeien zonder vocht. Om schimmels in Zottegem te voorkomen, moet je dus vochtproblemen voorkomen.

Dat doe je door vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en wasplaatsen goed te verluchten. Zit er geen raam in je badkamer, dan is het een goed idee om een mechanisch ventilatiesysteem te installeren. Je voorkomt zo niet alleen schimmels, maar ademt ook continu gezonde lucht in. Woon je in een huis met een oude gevel, dan kan je de gevel laten impregneren met een vochtwerend middel. Opstijgend vocht kan je niet te slim af zijn, maar je kan het wel in de kiem smoren. Contacteer onze experten wanneer je de eerste signalen van opstijgend vocht opmerkt. We komen met plezier de muren injecteren of passen een andere behandeling toe.

Nulli verbant schimmels uit je woning in Zottegem

Heeft je woning in Zottegem last van schimmels? Dan helpen we je bij Nulli graag om de schimmels uit je huis of appartement te verjagen.

Ook als je woning last heeft van houtworm of huiszwam, kan je bij Nulli terecht. We verwijderen schimmels en andere vervelende indringers op een professionele manier. Zo komen ze nooit meer terug en kan je op beide oren slapen. Vraag je gratis diagnose aan, wij verdelgen met garantie!

Afrekenen met condens of schimmels?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij lossen de problemen op met garantie !