Volg ons:

Zwambestrijder in Wachtebeke

De huiszwam? Die komt niet zomaar opeens in je woning piepen. Langdurige, onderliggende vochtproblemen zorgen voor het ontwikkelen van schimmels zoals de huiszwam. Schimmels groeien kunnen namelijk enkel groeien op vochtige plekken en hebben dit nodig om te overleven. Hoe kan je de huiszwam herkennen en wanneer is een zwambestrijder nodig in regio Wachtebeke?

huiszwambestrijding

Voor schimmels zoals deze zijn wij uw zwambestrijder in regio Wachtebeke

Huiszwam: hoe ontstaat de schimmel? 

Schimmels ontstaan, zoals hierboven al vermeld, uitsluitend in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Logischerwijs komt dit sneller in vochtige ruimtes zoals de badkamer voor. Condens ligt vaak aan de oorzaak van deze luchtvochtigheid waarbij dit zich omzet van lucht naar water op koudere oppervlakken zoals de muren of de ramen. 

Niet alleen condens kan dit probleem veroorzaken, maar ook door doorslaand vocht kan schimmel zich ontwikkelen. Dit gebeurt meestal als je woning onvoldoende waterdicht is. Ook binnentredend grondwater of regenwater kunnen aan de oorzaak liggen van je vochtprobleem. Dat laatste komt meestal voor in lager gelegen verdiepingen zoals de kelder. Ook opstijgend vocht kunnen vochtplekken creëren waarop schimmels kunnen 

groeien. 

Huiszwam: gevolgen 

Zowel voor de staat van jouw woning in Wachtebeke als jouw eigen gezondheid zijn schimmels enorm schadelijk en kan een lange en regelmatige blootstelling ernstige gevolgen met zich meebrengen. De schimmeldraden die voortkomen uit het schimmellichaam kan zich nestelen in materialen en oppervlaktes en deze ernstig tot zelfs onherstelbaar  beschadigen. Vooral houten oppervlaktes en constructies zijn hier enorm gevoelig aan. Daarnaast is een langdurige blootstelling ook nefast voor jouw gezondheid: luchtwegproblemen zoals astma of bronchitis, hoesten en benauwdheid, huidirritaties, eczeem enzovoort. 

Huiszwam: hoe te vermijden?

Stap één voor een schimmelvrij huis: je woning besparen van vochtproblemen in Wachtebeke. Hoe? Meestal is regelmatig ventileren al voldoende om vochtproblemen te vermijden. Als je dit niet doet, zal de vochtige lucht blijven circuleren en zich uiteindelijk zich nestelen op de muren of plafonds. Als dit voor een langere tijd voorkomt, zal er ook schimmel ontstaan zoals de huiszwam. 

Helaas kan het ook zijn dat je last hebt van een onderliggend, onzichtbaar vochtprobleem dat je dus niet meteen kan herkennen. Denk je last te hebben van vochtplekken en zelfs schimmels? Dan is het aangeraden om een expert hiernaar te laten kijken. 

Huiszwam bestrijden 

De huiszwam verwijderen is geen evident werkje en kan je dus beter overlaten aan een zwambestrijder in Wachtebeke. De vruchtlichamen moeten namelijk eerst verwijderd worden en ook het materiaal zoals behangpapier, pleisterwerk of hout moet grondig worden nagecheckt om te beslissen of deze ook vervangen of hersteld moeten worden. Daarna volgt een grondige reiniging aan de hand van een schimmelwerend middel om te voorkomen dat de schimmel nog eens kan toeslaan. 

Natuurlijk zullen de experts eerst controleren wat het vochtprobleem veroorzaakt: als het onderliggende probleem niet wordt opgelost, zal de schimmel telkens weer terugkomen en heeft het verwijderen en schoonmaken geen enkel nut. 

Nulli: uw zwambestrijder in Wachtebeke en omgeving

Denk je last te hebben van schimmels of zwammen? De experts van Nulli komen graag bij je langs als zwambestrijder in regio Wachtebeke om de situatie te inspecteren en een gepaste oplossing uit te kiezen. Contacteer ons nu of maak een afspraak.