Volg ons:

Houtwormbestrijding

Home Schimmel oplossen in Gent
Vraag uw
gratis diagnose
Contacteer ons voor een vrijblijvende gratis analyse.
Bel 0800 360 70

Heb je te maken met schimmels in Gent? Dan is het belangrijk om ze op een effectieve manier weg te halen. Zo ben je er zeker van dat de schimmels niet meer terugkeren.
Hoe kan je schimmels verjagen uit je woning? Kan je zelf schimmels verwijderen? En hoe ontstaan die schimmels in Gent precies? We geven je alle informatie.

Waarom schimmels snel verdelgen?

Schimmels zien er onschuldig uit, maar dat zijn ze allesbehalve. Ze ontsieren niet alleen de muren, maar brengen ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Schimmels produceren sporen om zich voor te planten die zich via de lucht verspreiden. Die sporen zijn schadelijk wanneer je ze inademt. Mensen die lijden aan astma of allergieën zijn extra vatbaar. Schimmels kunnen problemen met de ademhaling en klachten aan de luchtwegen veroorzaken. Ook hoofdpijn, vermoeidheid en huidirritaties behoren tot de symptomen.

Let extra op voor zwarte schimmels. Die lokken hevigere reacties uit. Zwarte schimmels produceren een giftige stof die schadelijk is wanneer je ze inademt. Haal schimmels dus weg om een gezonde leefomgeving te creëren.

schimmel in huis

Hoe verwijderen we schimmels?

Schimmels verdelgen we met speciale middels die ontwikkeld zijn om specifieke schimmels te doden. We trekken daarvoor beschermende maskers aan en gaan zorgvuldig te werk. We verdelgen schimmels met garantie. Je mag er zeker van zijn dat we alle schimmels uit je woning verbannen.

Je kan schimmels ook proberen verdelgen met huis-tuin-keukenmiddeltjes, maar onze professionele apparatuur is een stuk efficiënter.

Schimmels in Gent wijzen op een vochtprobleem

Verder is het vooral belangrijk om ook de oorzaak van het schimmelprobleem in Gent aan te pakken. Schimmels ontstaan namelijk wanneer je woning met een vochtprobleem kampt. Ze kunnen enkel groeien op muren en plafonds die vochtplekken vertonen. De schimmels voeden zich met het vocht en de bouwmaterialen waarop ze zich vestigen. Om er zeker van te zijn dat het schimmelprobleem niet terugkomt, moet je dus meer doen dan enkel de schimmels zelf verwijderen.

Hoe ontstaan schimmels in je woning?

Schimmels gaan hand in hand met vochtproblemen, maar het ene vochtprobleem is het andere niet.

Condensatie

De meeste schimmels zijn te wijten aan condensvorming. In natte ruimtes, zoals de keuken en de badkamer, ligt de luchtvochtigheid een stuk hoger. Er bevindt zich veel waterdamp in de lucht die neerslaat op de koude muren en plafonds. Het gevolg: kleine waterdruppeltjes die in de muren dringen en een lokale vochtplek veroorzaken. Schimmels volgen snel daarna.

Opstijgend vocht

Ook opstijgend vocht veroorzaakt schimmelproblemen. Water uit de ondergrond baant zich een weg naar boven, in je binnenmuren, en veroorzaakt vochtplekken. Losse plinten, afbladderende verf en een muffe geur wijzen op opstijgend vocht. Kelders zijn bijzonder gevoelig aan dit vochtprobleem.

gratis analyse schimmel in huis

Doorslaand vocht

Ook op andere manieren kan vocht binnendringen in je woning. Via scheurtjes of barstjes in je gevel bijvoorbeeld. Dat noemen we doorslaand vocht.

Bouwvocht

Ook nieuwbouwwoningen in Gent kunnen te maken krijgen met schimmels. Vaak is dan bouwvocht de boosdoener. Metselwerk en pleisterwerk krijgen niet de nodige tijd om volledig uit te drogen. Het vocht zit gevangen en kan niet meer weg. Vochtproblemen, en de bijhorende schimmels, zijn het gevolg.

Hoe kan je schimmels in Gent voorkomen?

Schimmels in Gent moet je bestrijden, maar het is ook belangrijk om ze in de toekomst te voorkomen. Dat doe je door het vochtprobleem in je woning aan te pakken. Opstijgend vocht kan je vaak een halt toeroepen met muurinjecties. Doorslaand vocht bestrijd je dan weer met een gevelimpregnatie. Bevindt het vochtprobleem en schimmelprobleem in Gent zich in de kelder? Dan is een kelderbekuiping wat je nodig hebt. Schakel daarvoor de hulp van een vakman in.

De beste manier om condensproblemen te vermijden, de belangrijkste oorzaak van schimmels in Gent, is ventileren. Heb je een warme douche genomen of een maaltijd bereid, zet dan de ramen even open om de vochtige lucht te vervangen door verse, droge buitenlucht. In de winter is het minder aangenaam om een raam open te zetten, maar wel belangrijk. Wil je verluchten op een comfortabele manier, dan raden we je aan om een ventilatiesysteem te installeren. De lucht wordt dan continu ververst zonder dat daar temperatuurverlies bij komt kijken.

Nulli verbant schimmels uit je woning in Gent

Heeft je woning in Gent last van schimmels? Dan helpen we je bij Nulli graag om de schimmels uit je huis of appartement te verjagen.

Ook als je woning last heeft van houtworm of huiszwam, kan je bij Nulli terecht. We verwijderen schimmels en andere vervelende indringers op een professionele manier. Zo komen ze nooit meer terug en kan je op beide oren slapen. Vraag je gratis diagnose aan, wij verdelgen met garantie!

Afrekenen met condensatie en schimmels?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij lossen de problemen op met garantie !