Volg ons:

Houtwormbestrijding

Home Houtworm bestrijden in Evergem: informatie en prijs
Vraag uw
gratis diagnose
Contacteer ons voor een vrijblijvende gratis analyse.
Bel 0800 360 70

Houtworm bestrijden in Evergem?

Heeft u het vermoeden dat u thuis of op kantoor last heeft van houtworm?  Dan is het belangrijk om snel te handelen, want hoe langer u wacht, hoe meer schade deze kleine beestjes kunnen aanrichten aan houten materialen. Alles dat van hout is zal uiteindelijk beschadigd raken en u dient met name extra op te letten met onderdelen die de constructie van het pand dragen, bijvoorbeeld bielzen.

Indien u niet tijdig handelt, dan zal de houtworm in een plaag ontaarden. Het is daarom noodzakelijk dat u een professionele houtwormbestrijder belt zoals Nulli. Wij zullen binnen no time uw pand in Evergem geheel ontdoen van houtworm en zoveel mogelijk materialen voor u redden. In dit artikel vindt u meer informatie over het bestrijden van houtworm in Evergem.

Kunt u zelf houtworm bestrijden?

Soms menen mensen dat ze zelf te werk kunnen gaan met middeltjes die u in de winkel kunt kopen. Maar houtworm zit zeer diep in het hout en de larven worden precies daar gelegd waar u er moeilijk bij kan.

Daarom dient het hout geïnjecteerd te worden met een zeer sterke insecticide, die niet zomaar te koop is. Ook zullen wij het hout uitgebreid keuren voordat we de werkzaamheden starten, om er zeker van te zijn dat we de juiste methode kiezen. Daarover vertellen wij nu meer.

Hoe gaan wij te werk in Evergem?

Voor de aanvang van het werk, zullen wij de aangetaste materialen grondig inspecteren. Is er daadwerkelijk sprake van houtworm? Of een ander diertje? Hoeveel schade is er? Zijn er materialen aangetast die belangrijk zijn voor de constructie van het huis of kantoorpand in Evergem? Kunnen wij het hout nog wel redden? Nadat wij deze vragen hebben beantwoord, kunnen wij verder voor u aan de slag gaan.

Vervolgens zal het hout en de boorgaten schoongemaakt worden, in bepaalde gevallen ook geschuurd en het stof word weggezogen. Het hout dient namelijk geheel proper te zijn voordat we met de behandeling starten. Daarna wordt met een speciale vloeistofpomp de insecticide in het hout gespoten, bij draagconstructies wordt dit voor de zekerheid enkele keren herhaald. Nadat het hout is behandeld moet de ruimte zeker 2 tot 4 dagen goed geventileerd worden en kunt u best een paar dagen elders verblijven.

Zaken om op te letten na het bestrijden van houtworm in Evergem

Het middel dat wij gebruiken heeft een werkingsduur van 5 jaar, u kunt de komende jaren dus met een gerust hart in uw pand wonen zonder enig risico op houtinsecten. Heeft u na een poosje toch het vermoeden dat er wederom houtwormpjes in het hout zitten? Dan kunt u natuurlijk een nieuwe inspectie aanvragen om alles te controleren.

Wij raden aan om tweedehands houten meubilair ook altijd te controleren op boorgaten eer u dit in huis haalt en tevens voorzichtig te zijn met brandhout. Zo verkleint u in ieder geval het risico op een nieuwe plaag.

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van houtworm in Evergem?

Natuurlijk wilt u graag weten hoeveel een behandeling zal kosten. Dit kan Nulli echter pas voor u vaststellen na een inspectie, waarin wij onder meer kijken naar de grootte van de plaag, de reeds toegebrachte schade, het aantal aangetaste houten onderdelen en het aantal behandeling dat nodig is. Aan de hand van deze informatie stellen wij een offerte op maat voor u op waarin wij de behandeling concreet toelichten. Bel ons gerust voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Afrekenen met houtworm, schimmels of huiszwam?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij verdelgen uw houtworm met garantie !