Volg ons:

Houtwormbestrijding

Home Boktor bestrijden in Aalst
Vraag uw
gratis diagnose
Contacteer ons voor een vrijblijvende gratis analyse.
Bel 0800 360 70

Boktor bestrijden in Aalst: onze oplossingen tegen houtworm en houtkevers

Hoor je iets knagen in de houten balken in je woning? Zie je gaten in houten constructies of meubels? Dan heb je waarschijnlijk te maken met boktor in Aalst. Boktor is gek op vochtig hout en vindt snel een weg ernaartoe. De boktor plant zich ontzettend snel voort en voor je het weet heb je te maken met een grote plaag. Bestrijden dus, die boktor in Aalst!

Hoe ontstaat boktor in mijn woning in Aalst?

De boktor is een vervelend beestje. Het is een insect dat tot wel 2 cm groot kan worden. De boktor wordt aangetrokken tot hout, vooral vochtig en beschimmeld hout, en boort zich al snel een weg door hele houten constructies. Ze leggen hun eitjes in het hout en het resultaat is een enorme houtwormplaag.

De boktor en houtwormen smullen van het hout in je woning en doen dat aan een razendsnel tempo. Je kan ze zelfs horen knagen. Aangezien ze het hout opeten, kunnen ze grote schade veroorzaken. Draagbalken verliezen hun stabiliteit en dat heeft natuurlijk grote gevolgen. De boodschap luidt dan ook: pak boktor aan zodra je vermoedt dat het beestje de weg naar je woning gevonden heeft.

Boktor

Hoe bestrijden we boktor in Aalst?

Boktor wordt bestreden met een giftig middel dat in het getroffen hout gespoten wordt. Daarvoor boren we gaatjes in het hout die we opvullen met het gif tot het hout helemaal verzadigd is. De boktor sterft en het hout in je woning is gered.

In de praktijk is boktorbestrijding niet altijd even makkelijk. Sommige houten delen zijn niet goed bereikbaar. Wanneer de boktor- en houtwormplaag al ver gevorderd is, is een grootschalige behandeling nodig. Vaak volstaat één gifinjectie dan niet. De boktor is helaas een taai diertje. We gaan altijd na of de boktor ook effectief weg is. Indien er een paar overblijven, zit je voor je het weet met een nieuwe boktorplaag.

Zo voorkom je boktor in huis

Boktor ben je liever kwijt dan rijk. Daarom geven we je graag enkele tips om boktor in je woning te voorkomen.

De boktor en houtworm voorkom je het beste door een laagje aan te brengen bovenop het hout. Zo creëer je een extra barrière tussen het hout en de boktor. Gebruik daarvoor een speciale houtolie of een lak. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de houten balken of meubels te verven.

Verder speelt ook ventilatie een sleutelrol. Boktor is extra belust op vochtig hout. Heb je houten balken of meubels in de badkamer of de keuken, dan is het belangrijk om die ruimtes vaak te verluchten. Zo kan de waterdamp niet neerslaan op het hout en voorkom je condensplekken. Geen vocht betekent minder kans op boktor.

Hoeveel kost boktor bestrijden?

Boktor bestrijden hoeft geen fortuin te kosten. Indien het om een beperkte plaag gaat, ben je er snel vanaf zonder diep in de buidel te hoeven tasten.

Hoeveel je precies betaalt voor de boktorbestrijding in Aalst hangt af van de boktorplaag zelf. Hoe uitgebreider het probleem is, hoe meer bestrijdingsmiddel en werk er nodig zal zijn om de klus te klaren. Volstaat een sessie om alle boktor te doden, dan is dat natuurlijk ook goed nieuws.

Ook wanneer je houten meubels last hebben van boktor kan je bij ons terecht. We behandelen de meubels zorgvuldig met een gifmiddel op oliebasis. Zo red je je favoriete meubels van die vervelende boktor.

Contacteer ons voor een vrijblijvend bezoek en een offerte.

gratis analyse schimmel in huis

Nulli verbant boktor en houtworm uit je woning in Aalst

Heeft je woning in Aalst te kampen met een boktorplaag? Dan is het belangrijk om snel de hulp van een professioneel verdelgingsteam in te schakelen. Bij Nulli helpen we je graag om boktor uit je woning te verjagen.

Ook als je woning last heeft van schimmels of huiszwam, kan je een beroep doen op onze diensten. We verwijderen houtworm en schimmels op een efficiënte manier zodat ze nooit meer terugkeren. Vraag vandaag nog je gratis diagnose aan, wij komen graag langs om de situatie in te schatten en verdelgen met garantie!

Afrekenen met houtworm of boktor?
Vraag uw gratis diagnose aan, wij lossen de problemen op met garantie !